APS LIMBURG - Ontstaan Therapie
APS LIMBURG - De Revolutionaire Pijnbestrijding
 
Ontstaan.
 
APS Therapy is in 1991 uitgevonden door Gervan Lubbe. Lubbe las in een medisch tijdschrift wat het belang en de functie was van de lichaamseigen actiepotentiaal. Dit elektrische signaal dat in ieder lichaam aanwezig is zorgt voor de aansturing van vele lichaamsprocessen waaronder de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers en ontstekingsremmers.
Lubbe, die toen nog elektrotechnicus was, ontwierp een apparaat dat deze actiepotentiaal nabootst. Dit apparaat zou later de wereld gaan veranderen. Hij schonk het apparaat de naam "APS". "APS" staat voor Actie Potentiaal Simulatie.
Een aantal jaren later werd dit APS apparaat wereldwijd bekend door onder andere de grote namen der aarde die er mee werkten. Prof. Chris Barnard die in de jaren zestig de eerste succesvolle harttransplantatie verrichtte was zeer enthousiast over het APS apparaat en werd een vriend van Lubbe. Barnard behandelde zichzelf tegen de verschijnselen van artritis en was overdonderd door het succes van de behandeling. Barnard vertelde dan ook aangenaam verrast te zijn dat de pijn wegbleef en niet zoals bij andere vormen van therapie na verloop van tijd weer terug kwam.
Onder andere deze resultaten zorgden er voor dat in 1998 in Genève de gouden medaille uitgereikt werd aan APS Therapy voor de beste medische uitvinding van dat jaar.
 
 
Inmiddels zijn er wereldwijd miljoenen mensen die werken met de APS apparatuur. De een om zijn sportblessure te behandelen en de ander om chronische pijnklachten te verminderen.